Esther Vivas analitza el principals actors del moviment contra el deute extern en el seu últim llibre

09/04/2008 at 22:24

Vilaweb Sabadell

El llibre ha estat publicat per l’editorial “El viejo Topo”

En pie contra la deuda externa. Campañas, demandas e impactos del movimiento contra el endeudamiento del Sur, amb aquest títol acaba de publicar l’últim llibre la periodista sabadellenca, Esther Vivas. L’obra, que compta amb un pròleg d’Éric Toussaint i un epíleg de Gemma Tarafa, analitza la trajectòria, els impactes i els reptes de futur del moviment contra el deute a nivell estatal i internacional.

La lluita per la eradicació del deute extern ha estat un dels pilars del moviment de denúncia i crítica del moviment altermundista, i al seu torn un espai de crítica molt ampli en el qual s’hi han adherit institucions, sindicats, entitats religioses, i moviments socials. Un moviment, el de la lluita contra el deute extern, que ha aconseguit situar al centre de l’agenda política la qüestió de l’endeutament dels països del Sud i les seves conseqüències en les poblacions d’aquests països.

En el llibre, que tant sols ha estat publicat en castellà, Vivas, analitza els principals actors d’aquest moviment a nivell internacional i a l’Estat espanyol: els seus antecedents, les seves demandes, les accions portades a terme, el desafiament a les institucions internacionals i els seus vincles amb el moviment altermundista, per acabar assenyalant els seus impactes polítics i socials i les perspectives de futur que afronta.

Entry filed under: 08 | En pie contra la deuda externa, web. Tags: .

Presentados de forma conjunta los especiales de Libre Pensamiento y Viento Sur sobre transgénicos, agricultura y alimentación “Los pequeños actos cotidianos son importantes, pero se debe de ir más allá”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: