Els principals actors del moviment contra el deute extern en un llibre

Vilaweb Sabadell

En pie contra la deuda externa. Campañas, demandas e impactos del movimiento contra el endeudamiento del Sur, amb aquest títol acaba de publicar l’últim llibre la periodista sabadellenca, Esther Vivas. L’obra, que compta amb un pròleg d’Éric Toussaint i un epíleg de Gemma Tarafa, analitza la trajectòria, els impactes i els reptes de futur del moviment contra el deute a nivell estatal i internacional.

La lluita per la eradicació del deute extern ha estat un dels pilars del moviment de denúncia i crítica del moviment altermundista, i al seu torn un espai de crítica molt ampli en el qual s’hi han adherit institucions, sindicats, entitats religioses, i moviments socials. Un moviment, el de la lluita contra el deute extern, que ha aconseguit situar al centre de l’agenda política la qüestió de l’endeutament dels països del Sud i les seves conseqüències en les poblacions d’aquests països.

En el llibre, Vivas, analitza els principals actors d’aquest moviment a nivell internacional i a l’Estat espanyol: els seus antecedents, les seves demandes, les accions portades a terme, el desafiament a les institucions internacionals i els seus vincles amb el moviment altermundista, per acabar assenyalant els seus impactes polítics i socials i les perspectives de futur que afronta.

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview