“Es fan cesàries per rutina”

14/03/2019 at 14:17

Albert Solé | Diari Sabadell

Fa quatre anys va prendre la decisió de parir el seu fill a casa seva. Per a Esther Vivas (Sabadell, 1975), poder decidir com volia que fos el seu part era primordial, i es va adonar que el sistema sanitari, i també la societat, no ho facilita.

“Existeix la violència obstètrica, que implica un sobreús de la intervenció mèdica en els parts”, afirma. Vivas ho explica en el seu darrer llibre, Mama desobedient (Ara Llibres, en català, i Capitan Swing, en castellà), en què recorda que a l’Estat es fan moltes més cesàries i episiotomies –el tall del perineu– que les que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en especial en els hospitals privats, “per rutina o organització sanitària”.

Aquesta periodista sabadellenca –tot i que ja fa 15 anys que viu a Barcelona– no només recomana a les futures mares “desobeir” un model de parts massa “paternalista i infantilitzant”, sinó també als models de maternitat actuals. “Ens han venut que l’única alternativa al model històric de mare que es queda a casa cuidant dels fills és el de la supermare que treballa, cuida dels fills i arriba a tot”, explica Vivas, que reclama que cadascú visqui la maternitat com vulgui i que ningú jutgi després aquesta mare per l’opció que hagi escollit.

Llegir l’entrevista completa aquí.

Entry filed under: 01 | Mamá desobediente, premsa. Tags: .

‘Mamá desobediente’, la otra cara de la maternidad Ocho libros feministas que debes leer


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Instagram

. . Muy feliz de organizar este SORTEO con una mujer y profesional a quien admiro @elenacrespi81, que es un ❤. . ⚠️IMPORTANTE⚠️ . Para participar tenéis que ir a su perfil, ya que sino no se puede contabilizar vuestro nombre. . Aquí⬇️, las instrucciones. Suerte! ........................................................ #Repost @elenacrespi81 ........................................................ . 🤩 SÚPER SORTEO 🥳 . Estoy tremendamente contenta porque estamos de sorteo! . Sabéis la de veces que he recomendado el libro ◼Mamá desobediente◼ de Esther Vivas? Incontables! . Y ahora estoy muy emocionada por poderos decir que sorteamos un ejemplar! . Qué debéis hacer para participar? . 1️⃣ Darle al ❤️ a esta publicación . 2️⃣ Seguir a @esthervivasesteve y a mi ( @elenacrespi81 ) . 3️⃣ Etiquetar a 3 personas que creáis que puedan estar interesadas en este sorteo y, evidentemente, en el libro 📖! . *️⃣Y si compartís la publicación en los Stories sería muy maravilloso y nos ayudarás a Esther y a mi a crecer un poco más! . 😍 Podéis participar tantas veces como queráis! . Gracias a @capitan_swing_libros y @arallibres . *Solamente envío nacional! . **Podéis participar hasta el domingo 22 de septiembre y diremos quién ha ganado el lunes 23 de septiembre! . ✅Mucha suerte y muchas gracias!
. . El patriarcat ha segrestat la maternitat, i l'ha convertit en una imposició per a les dones. Tanmateix, el que fa que l'experiència materna sigui una llosa no és la maternitat en sí sinó el caràcter que se li ha donat. . D'aquí que sigui important reapropiar-nos de la maternitat en clau feminista, i reivindicar la centralitat política, social i econòmica d'aquesta experiència. . Així ho plantejo en aquesta entrevista a @Viureenfamilia, que podeu llegir al link de la BIO 💜 . --------------------------------------------- . El patriarcado ha secuestrado la maternidad, y la ha convertido en una imposición para las mujeres. Sin embargo, lo que hace que la experiencia materna sea un yugo no es la maternidad en sí sino el carácter que se le ha dado. . De ahí que sea importante reapropiarnos de la maternidad en clave feminista, y reivindicar la centralidad política, social y económica de esta experiencia. . Así lo planteo en esta entrevista en @Viureenfamilia, que podéis leer en el link de la BIO 💜

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: